sjov leg med hunden på gåturen – active dogwalking

Ikke mange tænker over det, men gåturen er faktisk den mest oplagte tid på dagen til at lave en masse sjov med sin hund. Som en fingerregel er man ude at gå med sin hund 3 gange dagligt, og eftermiddagsturen er normalt den længste af turene. Lige netop eftermiddagsturen, kan man med fordel udnytte tiden til et sjovt og aktivt samvær med sin hund.

Få tips til mental stimulering her

Sjov med hunden kan nemlig udøves både i byer og på landet, så ingen hunde i det danske land går glip af en sjov ejer med masser af god aktivitet på gåturen. Det kræver ingen ekstra udstyr, andet end en pose med de lækreste guffer, og gerne et stykke legetøj man kan putte i lommen. De fleste hunde jeg møder på mine gåture, går med sin ejer i den anden ende af linen, som virker mere eller mindre fraværende. Enten taler ejeren i mobiltelefon, lytter til en IPod, eller også ser det ud som om, de er blevet pålagt en besværlig opgave og derfor har meget travlt med, at komme hurtigt hjem igen. Ofte oplever jeg, at ejeren har så travlt med at komme videre, at der bliver rykket i linen hvis hunden snuser for meget.

Fysiologisk gælder det samme for mennesker såvel som for dyr. Når vores krop og hjerne bliver stimuleret, aktiveres flere forskellige centre i hjernen, deriblandt vores belønningsystem. Dette system aktiverer og frigør udskillelsen af hormonstoffet dopamin. Dette er kroppens eget lykke-stof og øger vores følelse af glæde, lykke og generel velbehag. Udskillelsen af dopamin øges blandt andet ved ros og beløninger (anerkendelse), samt positiv træning der udvikler og øger problemløsningsevnen. Endorfiner som især udløses ved fysisk velvære virker stress- og smertereducerende samtidig med at det øger vores immunforsvar. Dopamin er som sagt kroppens lykke-hormon som hjernen bliver afhængig af, og hvem vil ikke være afhængig af lykke, glæde, kreativitet og gode oplevelser.

Brug derfor naturen eller bymiljøet som Jeres fælles legeplads på de gåture, hvor der er mere tid. Lad din hund opleve spændende udfordringer og leg sammen med dig – bliv din hunds kilde til glæde og lykke gennem ren og skær kemi 🙂

 

Artiklen må ikke kopieres eller viderebringes på anden vis uden forhåndstilladelse af forfatteren. Den er beskyttet af Lov om Ophavsret.
Du er dog velkommen at linke til artiklen.

Copyright DogWise v/Betina Sabinsky 2012

DogWise holder kurser i Active-DogWalking – læs mere om fælles aktive gåture her

del med dine venner...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS
  • LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *