Pippi er blevet vanvittig!

For 1 uge siden startede jeg på et nyt indlæg om Pippi som startede sådan her…

“Når de evige bid forvandles til kærlige slik, når hun kan spise tyggeben sammen med Sallie, når hvalpe-gården langsomt fjernes, når hun går hen for at lægge sig når trætheden melder sig, når søvnen bliver dybere og dybere og hun flere gange ikke vågner op fordi jeg går fra rum til rum, når træningen og hverdagen med et er forvandlet til magi”

men så blev jeg afbrudt af hverdagens gøremål og indlægget blev ikke færdigt, 3 dage efter forvandlede idyllen sig da Pippi tabte sin første hjørnetand. Den søde blide Pippi havde genfundet sin bide-monster-kostyme!

Derfor får du et chok!
Inden du fik hvalp forestillede dig hvordan det ville være at have en hvalp i huset, du drømte om denne bløde og mega søde, nuttede væsen som bare ville elske dig, slikke dine fingre og ansigt, komme når du kaldte, sov når du gjorde andre ting, kunne lege og have det sjovt med børnene og som puttede sig op til dig om aftenen – WHAT´S NOT TO LIKE?

Men virkeligheden er en helt anden!

 • Den første lange stykke tid skal du ud med hvalpen hver halve til hele time for at tisse (også om natten), når du så først har faldet i søvn igen så vil hvalpen lege.
 • Hver gang du vil kæle eller hygge med hvalpen så bider den i dig med sylspidse hvalpetænder som borer sig helt ned i kødet på dig og gør så ondt at du til sidst mister tålmodigheden.
 • Den stjæler ting og bider dem i stykker, og hvis du kalder på den så smutter den væk fra dig hele tiden.
 • Når børnene kommer ud fra deres værelser så bliver de overfaldet af hvalpen med bid der gør så ondt at dine børn bliver bange og græder.
 • Har du andre hunde i flokken vil biddene også gå ud over dem.
 • Når du glemmer at gå ud med hvalpen så tisser den indenfor og du er pludselig storforbruger af køkkenruller og rodalon.
 • Du kan ikke foretage dig ret meget for så vækker du hvalpen og den starter bare der hvor den slap.
 • Når hvalpen begynder at skifte tænder bliver det endnu værre, det klør, gør ondt og det er en ekstrem frustrerende periode hvor hvalpen bider i møbler, ting og i dig.

Skærmbillede 2015-11-08 kl. 13.42.56Derfor har jeg rigtig mange hvalpeejere der ringer til mig for hjælp med hvad de skal gøre, de tror deres hvalpe udviser dominans, vil kontrollere familien, er skør eller aggressiv.

Intet kunne være mere forkert, din hvalp er hverken skør, aggressiv eller prøver at dominere dig, denne adfærd er helt normal for hvalpe når deres tænder skifter og gummerne klør vanvittigt. På de fleste hvalpe gør dette rigtig ondt og man kan næsten mærke hvor de brænder i munden på dem. Vi skal også tænke på at de større/store racer eller blandinger har vokseværk og de har samtidigt ondt i alle ledene.

Få 6 nødvendige tips til at komme igennem denne periode!

 • Undgå konflikter, hvis du råber, siger Nej, løfter pegefinger og har en rigtig dårlig energi så bliver det som regel værre. Din hund mister tilliden til dig og det skaber konflikter på andre punkter.
 • Afled din hvalp mest muligt, de fleste hvalpe er så nemme at aflede til noget andet de kan bide i.
 • Giv din hund tyggeting, giv den det når du kan mærke at “bide-monsteret” er ved at melde sin ankomst. Lad ikke tyggeting ligge fremme, det mister sin værdi og hvalpen finder alt muligt andet mere spændende. Det kan være vanskeligt at finde nogle gode og sunde tyggeting, derfor, kig forbi RigtigHundemad det er et paradis for hunde www.rigtighundemad.dk
 • Din hvalps mund BRÆNDER så giv den gerne noget koldt, en Kong eller marvben med fyld der er frosset, tag en gammel sportssok eller karklud og læg den i vand og dernæst i fryseren. Din hvalp vil elske at gnave i kolde ting.
  Pippi elsker at få isterninger at gå og bide i 🙂
 • Massere din hvalps gummer, du kan købe på apoteket en “gumme-massage” der er lavet til spædbørn.
 • Brug babylåger, jeg mener det, det er en god ide. For når du føler at du er irriteret og ikke har så meget tålmodighed, eller når børnene får venner på besøg, eller du får gæster så vil du takke GUD for BABYLÅGER. Her kan du give din hvalp noget lækkert at gumle på og lukke lågen og så har du ikke en bidende hvalp der irriterer dig og du undgår konflikterne.

Pippi får samtidigt Bachs blomstermedicin Cherry Plum, Impatiens samt Wallnut i en daglig blanding. Cherry Plum (Kirsebærblomme) virker på hendes ekstreme frustration og en adfærd hvor hun er ved at gå ud af sit gode skin. Impatiens (Balsamin) er for øget tålmodighed og Wallnut (Valnød) lægger et filter/lag omkring hende så hun ikke bliver for påvirket af forstyrrelser der stresser hende. Du kan læse mere om Bach blomstermedicin her http://bachsblomsterremedier.dk/dk/content/generelt.

Hvalpen starter med at skifte fortænderne fra 3 til 4 måneders alderen, dernæst skifter den præmolarer og hjørnetænderne fra 4 til 5 måneders alderen. Ved 6 til 7 måneders alderen skulle alle permanente tænder være på plads, men det kan tage længere tid.

Det vil faktisk sige at man er 3 til 4 måneder i hvalpe-bide-helvede, det er lang tid og vælger man at bruge skæld ud/irettesættelser som løsning på problemet så vil det være hele hundens hvalpe-dom, det huskes resten af livet og sætter sine spor.

Det er sådan at have hvalp, den ene time/dag elsker man og i det næste er man fortvivlet og tænker om dette mon var en fejltagelse…..

Hold ud, en dag vil du igen elske din hund! ❤️

del med dine venner...
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • RSS
 • LinkedIn

6 tanker om "Pippi er blevet vanvittig!"

 1. Sus Rudiengaard

  Dejligt med levende beskrive af en svær periode. Min hvalp elskede frosne gulerødder, frosne sojabønner og knækbrød.

 2. Ninna Malene

  For mig kom chokket som “ny hundeejer” faktisk ikke da hvalpen kom hjem. Det kom først da min hvalp var ved at udvikle sig til unghund og blev teenager med stort T. Jeg ved faktisk ikke, om det er det samme for alle racer. Jeg har altid haft cairn terrier, og der synes jeg ikke, at det livsstadie har været så markant. Nu har jeg min første labrador og jeg skal lige love for, at der begyndte at ske noget i hans hoved, da han var omkring et år. Han blev på en og samme tid både voldsomt selvstændig, men også mere usikker og skulle støttes i situationer, der før ikke var et problem. Også hans måde at omgås andre hunde på ændrede sig. Og så blev han en rigtig ballademager. Det har også været rod til megen fortvivlelse og forvirring, men både mig og min hund lærer hen ad vejen… og kloge hoveder har fortalt mig, at det en dag går over, og min “mentalt normale” hund kommer igen 😉

 3. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Ninna
  ja, det er også en af de store chock´s man kan få. Unghunde-perioden kan være ekstrem tålmodighedsprøvende 🙂 Man skal observere de ting der kommer og håndtere/træne det på en god måde så at man får den “normale” hund igen. Pøj-pøj med det 🙂

 4. Julie

  Tak for et godt indlæg. Altid rart at læse lidt om andres erfaringer, så man ikke altid føler sig “Palle alene i verden” når visse situationer opstår 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *