Om mig

_HEY4317a
Mit navn er Betina Sabinsky,
jeg er 45 år og har arbejdet professionelt som adfærdsbehandler og instruktør siden 2005. Udover mit arbejde som adfærdsbehandler/instruktør skriver jeg løbende artikler her på bloggen, i Dyrefondets blad omkring adfærd, træning og aflivning af myter og mange andre steder.

Jeg elsker dyr og har gjort det lige siden jeg kan huske, i mit forhold til dyr har jeg altid knyttet stærke bånd og hunde især har altid haft min store interesse.

Mit fokus er at give dig værktøjer og redskaber til at træne positivt, forebygge konflikter, skabe gode vaner, forstå din hund og få hjælp til hvordan du kan løse din hunds adfærd. All min rådgivning og træning, håndtering og vejledning foregår med positive træningsmetoder gennem veldokumenteret viden omkring læringspsykologi og dens indvirkning på din hund. Jeg håber, at jeg kan være med til at inspirere dig i en positiv træning.

Jeg har 2 dejlige hunde p.t
Sallie på 7 år er en Berger Picard som jeg hentede i Tyskland og har haft mine udfordringer med. Hun har haft store vanskeligheder at omgås mennesker og i den grad at hun var ekstremt udfarende og opsøgte konflikterne med mennesker. Hun har også haft problemer med andre hunde dog ikke i den voldsomme grad som med mennesker. I dag er Sallie en super dejlig og rolig hund som kan færdes i miljøet uden de store problemer. Vi træner fortsat i samme stil med cykler og biler som hun kan være usikker på når de kommer for tæt.

Sidste skud på stammen er Pippi, en hvalp på 4-5 måneder fra Tyrkiet. Pippi er fundet på gaden og hjembragt af feriegæster som ikke kunne klare hende. Hun er nu havnet her hos vores lille familie. Hendes start på livet har ikke være nemt og der er en del vi skal træne og arbejde på i fremtiden, men vi knus-elsker hende allerede allesammen 🙂

Min gamle hanhund Saulire, også en BP, døde her i marts 2015 14 år gammel. Han vil for altid være savnet.

del med dine venner...
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • RSS
 • LinkedIn

5 tanker om "Om mig"

 1. Marianne Valentin

  Hej.
  Jeg har fået dig anbefalet af Janne fra Pension Hair/Kennelblanding, hvorfra jeg har fået vores lille blandingshund (far= pudel, mor= Jack Russel, gravhund, Japansk Spids). Hun er nu 8 mdr. Jeg vil gerne spørge dig om du har et bud på hvorfor hun, med jævne mellemrum​, tisser i vores seng (helst i dynerne). Nu har min datter og børnebørn lige passet hende i nogle dage – og hun hoppede op og tissede (især i den store piges) dyne. 4 gange, gjorde hun det.
  De har lige passet hende igen og igen tissede hun i den ene seng.

  Hun er ikke alene mere end højst 2 timer om dagen, da jeg arbejder hjemme.

  Hun får 2 timelange gåture og kan løbe ud i haven når hun vil.

  Hun virker ikke dominerende og er meget god til at lystre (kommer når vi kalder når vi går tur).

  Hun tisser heller ikke andre steder i huset.

  Jeg har kigget på nettet, men der er ikke noget der passer på Mille.

 2. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Marianne
  At urinere på den måde er stressrelateret, at hun gør det på dynerne er at hun føler sig mest tryg der med jeres dufte (hulen)… hvis man skælder ud bliver problemet værre.. men umiddelbart skal du kigge i hendes stimulering, hun får alt for mange timers gåtur og måske i det hele taget er hun overstimuleret fysisk og måske understimuleret mentalt.. kontakt mig gerne 🙂

  alt godt
  Betina

 3. maria salge

  Kære Betina

  Jeg skriver fordi mig og min kæreste fornyligt er flyttet sammen, vi har en hund hver, jeg har en rottweiler/schæfer blanding ( kira) og han har en serbisk gade hund (zita) hun vejer 18 kilo ca. så en mellem str. hund, hun kom til danmark som hvalp. Men Zita gør stort set hele tiden når vi går tur, hun rejser børste og halser. Hun gør og går helt i selv sving når hun ser en anden hund og virker meget aggressiv, men når hun kommer hen til huden, er hun hun glad og hilser pænt. Først her stopper hun med og gø. Hun kan saksens være alene hjemme, og være sammen med min hund. Nogengange når vi går tur gør hun a stort set alt.
  har du nogle gode råd, så ville vi være meget glade inden vi får sure naboer 🙂

  mvh Maria L. Salge

 4. Pia Norman Roed

  Hej Betina
  Jeg har virkelig brug for din hjælp til at fortælle hvordan flg situation skal tolkes.

  Hund A : blandingshund 7 år kategori : stor hund (ved ikke) , kastereret hanhund
  Hund B : blandingshund 5 år kategori : stor hund (schæfer/labrador/collie ) ikke kastereret hanhund

  De to hunde skal mødes for første gang i håb om, at de kan være samme og evt ses som legekammerater.

  -Hund A er på et større grønt areal sammen med sine to ejere
  -Hund B kommer med den ene af sine ejere gående og går nu lidt frem og tilbage på afstand.
  -Nu går ejer med hund B ned mod de ventende ejere og hund A
  Begge hunde er i snor under hele situationen
  -Hund B lægger sig ned på siden/ryggen da de kommer tæt på hund A
  -Hund A reagerer ved at rykke frem med tænderne blottet (så meget at den havde svært ved at få kinderne ned igen bagefter)
  -Hund B ryger op og begynder at gø mod hund A
  Ejerne trækker hundene væk fra hinanden.
  Herefter kan begge hunde sidde med afstand uden problemer men der kommer omgående en reaktion fra A når de kommer tæt på hinanden. Her svarer B så igen.

  Når ejeren står går hund B om og stiller eller sætter sig bage ejers ben.
  Hund B ignorerer hund A og kigger væk det meste af tiden.
  Dog vil de gerne snuse hinanden bagtil hvis de kan gøre det uden den anden lige er opmærksom.

  En anden reaktion er som flg :

  -Hund A tager halen lige i vejret og begynder at stampe i jorden med forbenene hund B gør derefter det samme. Hund A farer nu frem med blottede tænder/”brølende”. Hund B gør herefter det samme og ejerne vælger at trække hundene væk fra hinanden.

  -under hele processen er hund A konstant kiggende på hund B, mens hund B undgår ved at vende rykken til eller gemme sig bag sin ejer.

  Vi tør ikke lukke dem sammen uden snor, da vi frygter det vil gå grueligt galt.

  Begge parter tolker situationen forskelligt og dog er der punkter hvor vi er enige.

  Men for hundenes skyld beder vi om din hjælp.

  Mvh Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *