lidt om mig og min baggrund

Jeg er 44 år, gift og arbejder professionelt som hundeadfærdsbehandler, jeg har 2 dejlige Picard´s som du kan læse mere om under “mine hunde“. Jeg er født i Sverige og flyttede til Danmark som 18 årig, mine forældre er begge danske så jeg er 2-sproget. DogWise startede jeg i 2005 efter endt uddannelse hos Anette Røpke i nordsjælland. Dernæst arbejdede jeg en del for Anette et stykke tid efter, primært med kurser samt foto, film, reklame inden jeg tog springet til at blive selvstændig.

Udover min uddannelse deltager jeg løbende i kurser og seminarer for at øge min viden og mine færdigheder i træning.

 • Anders Hallgren (Drivkraft og motivation) (2006)
 • Anders Hallgren (smerter og aggressivitet) (2006)
 • Canis seminar med Bob Bailey og Kathy Sdao, Stockholm (2007)
 • Canis seminar med Kathy Sdao og Ken Ramirez, Stockholm (2008)
 • Canis seminar med Kathy Sdao, Ken Ramirez og Michelle Pouilot, Roskilde (2010)
 • Deltaget i Hund og Trænings Workshop – Chicken Camp (2010)
 • Masser af kurser/seminarer med Runar Næss, nogle af dem har jeg selv arrangeret og afholdte i Greve sammen med Runar (2002/2003/2009 samt 2010)
 • Ulveture til kålmorden med Runar Næss (2003)
 • Studeret Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære i 2 år hos læge Ole Købke (2008-2010)
 • Træning med Sirius patruljen 1 3 x 3 dage – en fantastisk oplevelse (2002)
 • Stress og Hjernen med Karen Frost, som jeg selv arrangerede og afholdte i Greve (2010)
 • Bach blomsterterapeut uddannelsen hos CASU (blomsterterapi for mennesker og dyr) (2007-2008)
 • Reiki healing 3. grad hos Esther Ørkjær (2006-2007)
 • Hummingbird healing Level 1 (12 dages kursus på Mallorca) Foster Perry/Kristos Tsompanelis The Golden Hummingbird (2007)
 • Kursus hos heilpraktiker Arvin Larsen i homøopatisk behandling (2009)
 • Canis KlikkerTræner uddannelsen hos Nina Krüger i Århus (2011-2012)
 • Turid Rugaas Weekendseminar arr. af DogWise for fagfolk – Årsager til stress, fysiske sygdomme/smerter, problemløsning og behandling (2012)
 • Canis KlikkerInstruktøruddannelsen hos Nina Krüger i Århus (2012-2013)
 • BAT Instruktørkursus (5 dage praktisk projekt) i Portugal med Grisha Stewart (2013)
 • 2-dags BAT seminar med Grisha Stewart Danmark arr. af DogWise for fagfolk (2013)
 • 4 dages kursus med Thomas Stokke (Canis 2013)
 • 4 dages kursus med Maria Brandell (Canis 2013)
 • 4 dages kursus med TagTeach v/Eva Bertilsson og Emelie Johnson Vegh (Canis 2013)
 • 5 dages BAT instructors course i Portugal (Grisha Stewart 2013)
 • Turid Rugaas Weekendseminar (arrangør af 2 dages seminar 2013 for fagfolk) – Stress, problemhunde og problemløsninger (2013)
 • TTouch med Lori Stevens (arrangør af 2 dages seminar 2014)
 • 5 dages BAT 2.0 instructors course Danmark (arrangør af 5 dages instruktørkursus for fagfolk) Grisha Stewart/Joey Iversen (2014)
 • CBATI i BAT 2.0 (2014)

Det er lidt spredt i årstal og er kun et lille udpluk som lige dukkede op i skrivende stund (det bliver opdateret løbende).

Man bliver aldrig færdig med at lære – og heldigvis for det, for det er selve læreprocessen som er den mest udviklende og inspirerende del for mig 🙂

del med dine venner...
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • RSS
 • LinkedIn

16 tanker om "lidt om mig og min baggrund"

 1. leif Zimsen

  Hej,

  du har tilbud på 3 timer for tiden ( ene timer )”Vi har en fransk Buldog,
  der er svær at opdrage ?

  ( Vi har tidligere prøve Anette Røpke med anden hund, Anette kunne ikke gøre noget, men var god til
  at tømme penge tanken. ?)

  Men vor hund kan ikke være allene ? hjemme eller i bilen, kan ikke slappe af, med mindre vi er sammen med ham..
  Vi mener dette stammer fra han kendel…

  tror du du kan få vor hund til at slappe af ? når han ser en kat vil han fare i flæsket på den..
  det samme med en hest…han er ikke abnge for noget som helst ?

  hvad sige du ?

  mvh.
  leif Zimsen
  40748952

 2. Betina Sabinsky Forfatter

  kære Leif
  tak for din kommentar på bloggen 🙂

  Du er velkommen at ringe mig så vi kan finde ud af hvad der er bedst for Jer og jeres hund og
  vilke tiltag i træning og handling der skal laves.

  min mobil er 60173717

  kh
  Betina 🙂

 3. Henriette

  Hej.

  Har en unghund på 8 mdr, hvor det virker som om hun ikke kan være inden i sin egen krop, når hun ser en, eller andre hunde. Hun bliver så glad/vild, at hun hopper rundt, og er slet ikke til at få ned igen. Plus, hvis hun ligger på sofaen f.eks og slapper af, og man lige vil kæle hende, så bliver hun også helt vild, og slikker løs på en, og vil nappe i ens fingre konstant. Hvis man holder hende væk, så slikker hun bare ud i luften.. 🙂 Hvilken træning vil det kræve, og er det et adfærsdsproblem.? Kan hun have ADHD ? Som type, er hun altid glad, men er meget nervøs for cykler,biler, høje lyde osv. Hun virker ret angst for mange ting.

  På forhånd tak 🙂

 4. Patricia Christiansen

  Hej.
  Jeg ved ikke om det er noget du kan hjælpe med, eller om der kan gøres noget.
  Jeg har efterhånden en del problemer med min hund på tur (han er den sødeste hund derhjemme!)
  Allerede fra han var lille har vi desværre lavet den fejl ikke at sætte grænser når vi var ude, han hilste på alle hunde på vejen, som nu er endt med at han ligger sig og stirre efter dem (selv hvis de er 50m væk)og hvis vi prøver at gå forbi så gør han efter dem hvis han ikke får lov til at hilse.
  Det er så nu endt med at han var oppe i en rigtig slem kamp med en yngre hund af samme race (border collie, vi ved ikke hvem der startede det) og nu sidder det rigtig slemt i mig og hunden, og jeg tør næsten ikke lade ham hilse på nogle mere fordi jeg er bange for han overflader dem, men problemet er mig! Da vi var til agility og min mor kom til at lukke ham ud af bilen hilste han på hanhundene uden problemer (jeg var flere meter væk) men så snart jeg var ved siden af ham ved vippen og en schæfer kom hen til os, hoppede han på den. Ved ikke længere hvad jeg skal gøre og føler mig som den dårligste hundeejer i verden 🙁
  Håber på du kan komme med råd.

 5. Heidi

  Hej Betina

  Mon du kan hjælpe os?

  Vi har en bomuldshund/Biscon Havanaise på 3 mdr. Den ligger og hyler og kradser på døren i baggangen om natten. Vi flyttede derfor buret, der står åbent, hen foran døren, så den i hvert fald ikke kunne kradse på døren, men den hyler stadigvæk rigtig meget………og vi vil IKKE have den i soveværelset. Vi hygger om den om aftenen, går aftentur og børster den, så den gerne skulle være træt til natten. Men nej, lige så snart den bliver lukket ned i baggangen begynder den. Og den bliver ved. Det skal lige siges at i starten sov den i et bur i soveværelset, så den kunne være tryg.

  Hvad gør vi forkert?

 6. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Heidi
  For det første mener jeg at det er forkert race at vælge hvis I ikke ønsker en hund i soveværelset. Bichonen er en selskabshund 😉 og kan primært ikke lide at være alene… samtidigt så er det en lille hvalp og det er absolut ikke tilrådigt at lade en hvalp sove alene, det øger stress og angst. Det er vigtigt at du får hjælp fra en uddannet adfærdsbehandler der kan hjælpe dig videre. Du er velkommen at ringe på 60173717 for en snak 🙂

 7. Rikke

  Hej Betina 🙂

  Jeg har en 7 mdr gammel puggle, som ødelægger tapet, kurve osv. når han er alene hjemme. Han gør og piver når jeg er væk, også selvom der er andre til stede. Når jeg kommer hjem fra skole, så har han besørget rundt omkring, hvilket han ellers ikke gør når jeg er hjemme da han næsten lige er blevet renlig.

  Når vi er på tur og møder andre hunde, tager han halen mellem benene og rejser børster. Det virker som om at han rigtig gerne vil hilse, men ikke rigtig ved hvad han skal gøre af sig selv. Hvis den fremmede hund kommer for tæt på så snapper han efter deres snuder.

  Jeg håber virkelig at du kan hjælpe, for det er bare så frustrerende, for det skal jo helst være dejligt både at være hund og hundeejer 🙂

  Med venlig hilsen Rikke

 8. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Rikke
  Din hund har separationsangst, dvs. problemer med at være alene hjemme samt det at være separeret fra dig. Som regel opstår det ofte i 7 måneders alderen, det er en ekstremt psykisk følsom alder og mange kalder den også “spøgelse-salderen” da de får forøget angst/frygt og usikkerhed overfor mange forskellige ting. Du bliver nødt til at træne ham til at være alene hjemme som da du gjorde da han var helt lille hvalp, man bliver nødt til at starte lidt forfra igen.

  Når han bliver usikker på de andre hunde og hilse-situationer er det vigtigt at du trækker dig lidt væk med ham så han kan trække vejret og kigge på afstand. Han bryder sig ikke om at de kommer tæt på og det skal respekteres, ellers kan du risikere at han bliver reaktiv i fremtiden. Så giv ham luft og rum til at øge nysgerrigheden i stedet for usikkerheden ved at være for tæt på….

  Du er altid velkommen et ringe mig for 15 minutters gratis rådgivning 🙂
  Det er dog vigtigt at du får hjælp til din hund udover med en handlings- & træningsplan.

  Mange hilsener
  Betina

 9. Inge Kubel

  Hej.
  Jeg har for 4 uger siden fået en lille 7 1/2 måned gammel Dværgpudel fra Slovenien.
  Betalte fly billet til 1 person og billet til lille Andy, så han kunne være i kabinen i trygge omgivelser.
  Ejeren var her i 1 1/2 dag, de var meget tætte. Andy havde ikke haft halsbånd og snor på, så de første dage var meget svære, han var bange for mine hænder når jeg prøvede at give ham halsbånd på, og trykkede sig, var nærmest bange for mig.
  Fik et stofbur som hule, som stod i køkken alrum, lidt efter lidt fik jeg kontakt til ham med ros og godbidder. Når jeg gik i haven for at lufte ham, lukkede han fuldstændigt af, var bange for alle lyde, og skræmt. Efter 4 dage blev det bedre, og jeg tog snoren af i haven,pludselig var han blevet tryk ved mig, og jeg kunne kalde ham til mig ved leg og ros og godbidder.
  5 dag gik jeg udenfor haven, og bare sad på fortovet og lod ham kikke på mennesker og andre hunde, uden at hilse på nogen. 7 dag hilste han på 2 meget søde hunde uden problemer, dette har jeg så udvidet lidt efter lidt. Problemet er menneskerne, selvom jeg giver dem en godbid og siger de ikke skal kikke på ham, når vi møder især store mennesker er han bange og angst, og snører flere gange rundt om sig selv, selvom jeg ikke tvinger ham hen, men giver plads så han kan fjerne sig. Kan mærke at han virkelig er bange, og det knuser mit hjerte at jeg ikke ved hvordan jeg skal hjælpe ham videre.
  Har givet ham nye udfordringer hver dag, uden at tvinge noget igennem. Har bur i bilen, som han er tryk ved nu, og tager ham næsten hver dag med til nye områder, var i Vallensbæk mose i går, fugle, svaner m.m var han nyskerrig overfor, men lige så snart der kom mennesker som gerne ville hilse på ham var han angst og bange. Hvordan hjælper jeg min lille dejlige hund videre.
  Hjemme går det nu super, leger, spise, sover, og vi kan lave mange øvelser sammen,
  Er startet på Sydkystens Hundeskole i mandags. Hvalpehold. Prøvede at gå til ringtræning i onsdags for at han kunne hilse på andre små hunde, men det var ikke nogen susses, så efter 25 minutter kørte jeg hjem med ham, kunne ikke klare at se ham så bange for menneskerne, hundene ville han godt hilse på. Hvad gør jeg, så Lille Andy kan få det godt, han er bare så dejlig en hund herhjemme.
  Venlig Hilsen Inge Kubel

 10. Betina Sabinsky Forfatter

  Kære Inge
  Vi har talt sammen på telefon og håber at det kunne give dig lidt i den rigtige retning, ellers er du velkommen at kontakte mig igen 🙂

  Alt godt
  Betina

 11. Jørgen slangerup

  Hej Betina
  Vi har to puddelhunde en lille og en storpudel. Den lille er 9 år og den store 5 år, begge tæver ( stiliseret). De to hunde har en magtkamp omkring vores gunst, det sker ca 1 gang om måneden at det ryger i totterne på hinanden. Det er voldsomt dog ikke med bid ( endnu).
  Jeg ved ikke hvad vi går forkert, et eller andet gør vi dog. Det skal lige siges at begge to er meget forkælet og for at sige med over alt.

 12. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Jørgen
  Åhh det er altid trist når ens hunde ryger i totterne på hinanden :/
  men vi bliver nødt til at finde flere årsager til hvorfor og derfor er det nødvendigt at vi får talt sammen. Så kan jeg bedre pejle mig ind på hvad vi skal i gang med. Giv mig et kald 🙂

 13. Annett

  Hej;) jeg har en chihuahua hvalp på 10 måneder. Kærlig og blid hjemme, men umuligt at gå tur med.
  Gør og farer ud efter alt. Biler,cykler, mennesker hunde.
  Vi fik ham da han vsr 8 måneder og jeg tror ikke han har været vandt til at komme ud og gå.
  Han. Slet Ikke til at lufte… er Det noget du kan hjælpe med

 14. Heidie vinther

  Hej vi har en cocker spaniel hunhund på 8 år. Nu har vi fået en søn og desværre virker hunden på ingen måder glad for ham. I starten var der ingen problemer men nu er han 6 mdr og hun knurrer og vogter over flere steder både i haven og inde. Overvejer at gå af med hunden men er jo også glad for hende. Kan forholdet mellem de to reddes?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *