klikkertræningens fantastiske verden

Her er en lille kort film om Bob Bailey´s nye video i den undervisning han tilbyder og har tilbudt siden midten af 1950. Bob Bailey er biolog, kemist samt dyreinstruktør og er den som har ændret verdens opfattelse af dyretræning og dyreadfærd. Læs mere om Bob og hans biografi.

Hans mest berømte workshops er dem som man kalder for chicken camp, hvor man lærer betydningen af især timing og kriterier samt mekaniske færdigheder. Dette er meget vigtigt for at kunne træne andre dyr. Grunden til at man bruger høns er at – at de er sindsyge hurtige i deres bevægelser og at du her vil få hvad du kommer til at forstærke (belønne) undervejs. Her er der ingen kære mor, har du lavet bare 1 fejl, så bliver du nødt til at gå tilbage og planlægge din fortsatte træning. Høns er også nemmere håndterbare til disse workshops, da de er forudtrænet i at blive håndteret af forskellige mennesker uden at blive stresset.

Jeg har deltaget i en chicken camp i Danmark hos Hund og Træning (2009) for at dygtiggøre mig indenfor mit felt. Som dyreinstruktør bliver man nødt til at holde sig ved lige og træne på sine mekaniske færdigheder, samt være “opdateret” i sin viden omkring dyretræning. Det er også en sikkerhed for at I som kursister bliver undervist korrekt, og bliver delagtige i den viden (operant betingning) for at kunne træne Jeres hunde (el. andre dyr) med succes. Bob Bailey er definitivt en af mine største inspirationskilder.

 

del med dine venner...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS
  • LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *