hundetræning

Skærmbillede 2015-09-21 kl. 14.21.39Hundetræning

DogWise tilbyder mange spændende kurser for dig og din hund. På de fleste  kurser undervises der i klikkertræning. Læs mere om klikkertræning

Kurserne henvender sig til alle hunde og deres ejere som vil træne hverdagslydighed, sjove øvelser, konkurrencetræning og grundfærdigheder med 100% positiv forstærkning.

Læs mere på www.dogwise.dk omkring hvilke kurser du godt kunne tænke dig 🙂

 


del med dine venner...
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • RSS
 • LinkedIn

44 tanker om "hundetræning"

 1. herniette bruun

  hvor foregår trænningen?hvornår er næste hold for begyndere? skriv gerne tilbage med svar på min mail. mvh henriette

 2. niels burgos

  Jeg er interesseret i dit enetime-tilbud. Er den lykkelige ejer af en glad boston terrier på 6 mdr.
  mvh
  Niels

 3. Maria F

  Hej 🙂

  VIl gerne tilslutte mig Henriette Bruuns kommentar og spørge om du evt har lidt mere info? Så som hvalpehold, pris, hvor osv osv.
  Send det gerne på mail.

  Smil fra Maria

 4. Torben Holm

  Hej 🙂 Betina.
  Jeg har en samojede spids, som jeg har købt ved nok ikke så god en opdrætter. Min tæve Rosa, har stået ude i en garage sammen med moderen og nogle andre hvalpe. Den har ikke haft menneskelig kontakt fra lille. Hun har store problemer med at være selv hjemme. Hun er en rigtig sød og glad hun, men ind imellem lidt sky når man kalder på hende. Jeg har gået til hvalpe træning med hende, men har ikke fået det ud af jeg ønskede, og har fået fortalt af anden person som syntes det var et dårligt sted jeg var. Min kæreste er lige nu på højskole, men kommer hjem om 1½ uge og er hjemme hver dag, jeg er selv er i noget arbejds pratik med forskelleige arbejds tider. ( vi er 40 år begge to kæreste og jeg ). Rosa er meget tilknyttet mig, hun hyler og piver nogen gange når jeg ikke er hjemme, selv om der er andre hjemme i huset.
  Kan du hjælpe mig selv om det bliver pr mail, da jeg bor i Tønder i sdr jylland. Kh Torben

 5. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Torben
  tak for din kommentar 🙂 jeg laver gerne Skype-sessions (over nettet), kontakt mig på mobilen 60173717 så kan vi finde ud af noget 🙂

 6. Birthe Wolff

  Hej Betina
  Jeg har overtaget en snart 11 år gammel politihund som er gået på pension. Den er på stort set alle måder en fantastisk skøn schæferhund. Den er kærlig og lydig og er bare godt selskab både ude og inde…. næsten da, for der er et stort problem, den reagere med at gø meget højt og vil gerne nedlægge alle hunde man møder på sin vej. Det er 3 gange sket at den er løbet i fuld fart over og nedlagt en anden hund når den var sammen med sin politihundefører på privat tur. Ingen af gangene har den anden hund haft bidemærker, så jeg tror ikke den bide i gennem, men kun markerer. Men uanset hvad er det jo en meget uheldig adfærd, som jo ikke kan tolereres.
  Mit spørgsmål til dig er om du tror det kan lade sig gøre at ændre denne adfærd hos så gammel en hund og hvis du tror der kan arbejdes på det, kan du da anbefale en hundetræner i Jylland da jeg bor i Hobro.
  Mange hilsner
  Birthe Wolff

 7. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Birthe
  tak for dit spørgsmål og indlæg på bloggen…
  Jeg vil da helt klart begynde at få hjælp til træning mds. selv gamle hunde kan lære at sitte 🙂

  kender ikke lige nogen i din nærhed, men prøv at google det – husk altid at vælge nogen som arbejder med bløde metoder og ikke bruger nogen former for korrigering og straf.

  held og lykke 🙂
  Betina

 8. Ulla Elisabeth Folmer

  Vi har netop fået nyt familiemedlem på otte måneder og fire ben og vil rigtig gerne ‘i skole’ a.s.a.p. emn kan ikke får kursussiden til at virke.
  Hvor og hvornår kan vi begynde?

  En glad hundeejer
  UE

 9. Tina nordlund

  Hej. Har en sheltie han på 2 år, han har altid været en fantastisk lærenem hund, har været til rally o konkurrencer og har fået max point hver gang, han er pludselig efter han er rundet de 2 år blevet meget alert til konkurrencer og kryber nærmest rundt, men kun på banen udenfor banen er han bare på. Han er klikker trænet, min opdrætter mener han nok bare er begyndt at reagere på min evt. Nervøsitet til konkurrencer selv om jeg nu ikke føler mig så nervøs, han glemmer det helt hvis dr er godbidder, men det duer jo ik til konkurrence, har du nogen hold der kunne være godt at træne på mht dette problem
  Mvh Tina norlund lille skensved

 10. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Tina
  der er ikke nogle kurser der kan forberede konkurrencenerver, det er noget I sammen skal gøre som et ekvipage. Men du kan lære på kurserne at bruge andre “belønninger” end godbidder som du kan bruge til konkurrencer. Du kan også læse bogen “Lyckas på tävling” af Niina Svartberg, måske kan du hente gode konkurrence tips der. Du kan træne meget at “gå” til konkurrence med ham uden at deltage og dele træningen op i små trin – der vil du kunne belønne med godbidder og måske få styr på “nerverne” 🙂 kh Betina

 11. Patricia

  Hej. Hvornår starter du op med hvalpe/unghund træning næste gang. Og hvad er prisen. Mvh patricia

 12. Michael Bast

  Kære Betina.

  Vi har en fire-årig bomuldshund, som i daglige er fredelig, når vi kun er alene, men når børn og børnebørn kommer på besøg er hun begyndt at snappe/bide – også når vi har andre gæster er hun agressiv, specielt hvis hun sover og bliver forskrækket. Er det noget, du tror, der kan gøres noget ved i personlig konsultation med en efterfølgende træningsprogram.?

 13. Betina Sabinsky Forfatter

  Kære Michael
  tak for din kommentar og spørgsmål.
  Det er helt sikkert noget som jeg kan hjælpe jer med at give redskaber til, det og så nødvendig håndtering og forebyggelse.
  Du kan kontakte mig på mail eller tlf.

  kh
  Betina

 14. Hanne Aastrup

  Hej betina
  Skal man vælge mellem klikkertræning og traditionel træning eller kan man træne fx lydighed efter begge metoder sideløbende. Min mand går til træning uden klik og jeg vil gerne lære at træne med klik. Hvad tænker du om det?

 15. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Hanne
  Det vil være yderst frustrerende for hunden at træne med 2 metoder, da klikkertræning kun bygger på Positiv forstærkning og ignorering ved fejl, så bygger traditionel træning på negativ forstærkning samt positiv straf – det vil øge en frustrationsadfærd hos de fleste. Dog kan man godt træne klikkertræning uden klik men ved brug af samme metode, postiv forstærkning og ignorering ved fejl.

  Ved klikkertræning eller shaping ønsker vi at øge initiativ og prøven-sig-frem-adfærd, ved traditionel træning bliver denne adfærd korrigeret/irettesat. De 2 ting harmonerer ikke sammen, men jeg syntes at både du og din mand skulle overveje belønningsbaseret træning (klikkertræning) begge 2 🙂 I skal være hjertelig velkommen.
  kh Betina

 16. Signe

  Jeg ville skrive til dig Per mail, vedr en del spørgsmål og evt adfærdstræning, pris, problemstilling mm.

  Hvor finder jeg din mailadresse?

 17. Michelle

  Hej betina.
  Jeg har en helt fantastisk border collie på 14 måneder ca. har haft ham fra han var 12 uger. Han er meget glad for alle mennesker, og alle hunde, og insekter og alt der kan bevæge sig, generelt en utrolig glad lille dreng. Men, han er meget meget tæt knyttet til mig, jeg bor sammen med min kæreste, og ham og min hund er også tæt knyttet, og hygger sig sammen, går ture, leger osv. men nogle gange kan min hund Bamse godt blive lidt jaloux på min kæreste hvis han kysser mig for meget, er det normalt?
  Og så en ting mere, jeg arbejder nat fra kl. 22. til 07. og når jeg så kommer hjem, selvom min kæreste har været hjemme og Bamse ikke har været alene, så bliver han simpelthen så overlykkelig at han hopper og danser, og det gør mig ingenting, men han logrer så meget med sin hale at selvom han står på alle 4 ben, så vælter han. dyrlægen siger hans ben ikke fejler noget, men det kan da ikke være normalt? Det gør så ondt i mit hjerte at se ham falde og slå hovedet ned i gulvet fordi jeg kommer hjem, føler helt at det er min skyld, og det må jo gøre ondt på ham ):

  Hvis du vil må du meget gerne ringe til mig på 20630458.
  Mvh Michelle

 18. Michael

  Hej Betina !
  Jeg har en blandanoir, 1/2 lhasa apso- 1/2 bichon havaneser / frise, han på 7,5 kg.
  Utrolig lærenem men til kunstner osv. men,
  han er meget dominerende i forhold til andre hanhunde, uanset størrelsen og vil gerne dominere( gumpe ) på vores gæster. Desuden har vi været ude for, flere gange, at han kan finde på at snappe efter mennesker. Dvs. flere af vores ellers gode naboer som har hanhunde som han ikke tåler.
  Han er 11 år og i god fysisk tilstand.
  Vi har prøvet med et hundetræningskursus da han var omkring 5 år for at prøve at socialisere ham, men han var ligeglad med hundene i frikvarteret ( de var kun omkring 14 mdr. ) men havde mere travlt med at markere sig. Efter sportræningen sagde træneren at det nok var bedst at vi ikke gik for meget spor med ham da han i forvejen var meget selvstændig.
  Kan vi overhovedet gøre noget ved hans dominerende/ aggresive adfærd.
  mvh
  Michael

 19. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Michael
  du er velkommen at ringe mig på 60173717 for en snak 🙂
  der kan være andre årsager til at din hund reagerer som han gør, lad os også kigge lidt på dem…

  kh
  Betina

 20. Mira

  Jeg har en han hund shih tzu på snart 7 år. Han har altid været en fantastisk hund som har kunnet med alle hunde og mennesker. Inden for de sidste 2 år har han ændret sin adfærd drastisk. Han snapper ud efter os (umotiveret) og har lige bidt en af vores venner lille dreng. Han kan heller ikke med andre hunde mere, det er ihvertfald sjældent. Det skal dog siges han er blevet bidt et par gange.
  Han er simpelthen en fantastisk dog meget forsigtig hund, men mit hjerte bløder lige nu og jeg er så meget på bar bund…hvad skal jeg gøre?

  Mvh. Mira Thomsen

 21. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Mira
  det lyder til at være en rigtig frustrerende situation for jer 🙁
  ring til mig så kan vi kigge på hvilke tiltag som er nødvendige for et forløb.

  kh
  Betina

 22. Sandra

  Hej Betina,

  Vi har en ikke kastreret Chinese Crested Powder Puff på 2,5 år som det sidste års tid har strintet indenfor når vi ikke er hjemme.
  Det er ikke hver gang, det sker men ca 1 gang hver 14. Dag. Det er helt ligemeget om han lige har været luftet eller om det er 10 timer siden. Det sker kun når ham er alene hjemme og uden opsyn.
  Ligeledes er han også begyndt at gø en del mere end tidligere. Det virker også som om der er helt uden mønster og meget tilfældigt. Nogle gange når der er nogle på trappen og andre gange umiddelbart helt uden grund. Tror du at det er noget du kan hjælpe til med at få løst?
  Mvh
  Sandra

 23. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Sandra
  det kunne måske være noget der stresser ham. Er der sket ændringer/forandringer i jeres hverdag? bor I i lejlighed og måske er der håndværkere om dagen, eller andet? er der tæver i løbetid i området? Nye hanhunde i området m.m.
  Såfremt det kun sker når han er alene hjemme og uden opsyn, er det muligt at han af en eller anden årsag er blevet utryg ved at være alene. Det øger som regel også en mere gøende adfærd. Du er altid velkommen til at kontakte mig på telefon 60173717 🙂

  Alt det bedste
  Betina

 24. Tatjana

  Hej Betina

  Jeg har en Chihuahua tæve på 8 mdr.
  Vi kæmper med at få den 100% renlig. Den kan godt stå op om natten og tisse eller lave på gulvet. Vi har lagt en tisse ble på altanen og ladet døren stå på klem og det kan den godt finde ud af. Men jeg ville ønske den ku gi en form for tegn på at den skulle ud. Den tisser rigtig rigtig mange gange om dagen. Den har så en adfærd med at ligger der en måtte, gulvtæppe, håndklæde, sengetæppe, pude på gulvet så går den hen og tisser på det. Specielt inde på vores datters værelse 🙁 Det er som om hun gør det bare for at gøre det. Kan man pille sådan adfærd af hende?
  Hun er ekstrem aktiv og vi går laaaange ture for at få hende bare lidt træt. Hun kan finde på at humpe på vores ben, når hun er meget energisk. Hun bider i alle vores ting, stol ben, sofakanten, ledninger, lameller, alt hun lige syntes ku være sjovt at tygge lidt i. Heldigvis ikke vores sko 😉
  Når vi er på gaden gør hun af alle hunde, men vil ikke hilse på dem kun gø af dem.
  Jeg har en søster som bor meget tæt på og hun har en 1,5 år gammel chihuahua, den er ekstrem rolig og kælen. Når de to hunde skal være sammen er det ikke sjovt. Min søsters hund hvæser og skælder ud og snapper ud efter vores tæve. Vores hund vil så gerne lege og løbe lige i hoved på den anden hund trods at den skælder ud. Det som om at vores hund ser det som en leg at den skælder ud.
  Vi har lige prøvet at være med en anden Chihuahua og de to legede en meget aktiv energisk leg hele tiden…non stop.. 😉 kært var det men de var nu meeeget aktive.
  Jeg ville ønske jeg kunne lære vores hund at ta det lidt med ro. Så min søsters hund og min kan være i selskab sammen. Og så at vores hund kunne blive renlig så vi kan få den passet en gang i mellem for lige nu kan jeg ikke tilbyde at hun kommer og tisser på folks tæpper og måtter….
  Tror du det er bare sådan vores hun er eller kan vi træne hende. ?
  Venlig hilsen
  Tatjana

 25. Stine Pihl

  Hvad skal det til for nogen uddannelser til for og bliver hundetræner? Elsker og ha med hunde og gør jeg ville meget vide det. Er der nogen er ville være søde og svare mig hvis der er nogen der kender til uddannelserne. For ville vildt gerne være hundetræner

 26. Karina

  Hej, Betina

  Vi deler hus med en familie, hvor der for nylig er flyttet en ny kone med voksne børn og to små hunde (jeg mener det er terrier) ind. Det er en to etagers villaejendom med fællesindgang, og hundende bor ovenpå. Hundende gør meget og piver højt og når vi går igennem opgangen, når de går igennem opgangen for at gå tur (også om natten), og ofte i løbet af dagen når de er alene. Ejeren siger at sådan nogle hunde bare gør meget og at hendes tidligere rækkehus nabo også har været irriteret, men man skal ikke være så lydfølsom , især små børn har ikke behov for at der er helt stille. Den ene hund har også formået at tvinge sig igennem katelemmet og løbe ned i vaskekælderen og tisse på vores vaskekurv. Så der er også en kat involveret, som normalt også bor på første sal, den er dog efter hundende flyttede ind mest i kælderen eller udenfor og mijaver. Overboen har ikke så mange penge, så jeg vil høre om du har et tip til hvad vi kan gøre eller forslå, for at undgå større irritation. Vi kommer ellers godt ud af det med hinanden. Vi har en lille datter på 11 måneder, som ellers ikke er lydfølsom, men hun reagerer med angst og gråd på hundelyden og vågner af den, så vi går for tiden igennem terassedøren med barnevognen, når hun sover, for at undgå hundende. Jeg har hilst på hundende sammen med min datter, så hun kunne se hvor lyden kom fra, og beroliget hende og fortalt hende at de ikke er farlige selvom de larmer, immens de gøede og hoppede, hvilket hun tog nogenlunden ok.
  Jeg er selv vokset op med lidt større hunde og er glad for hunde, og jeg mener de kan opdrages til ikke at gø så meget.
  Kan alle hunde ikke opdrages? (De er ikke hvalpe, og jeg mener den ene er en del yngre end den anden)
  Hvordan overbeviser jeg min overbo? Er der nogle links jeg kan give dem, der forklarer at hunde ikke skal blive ved med at gø?
  Hvad koster en rådgivningstime sådan circa hos dig?
  Jeg håber du kan hjælpe os

  Mvh, Karina

 27. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Karina
  tak for dit indlæg 🙂
  Ja, det er noget af en stor irritation i hverdagen og jeg må sige at jeg syntes du takler det med rigtig flot! Og jeg syntes at din nabo burde være yderst taknemmelig at have dig som nabo. Når det så er sagt, så er der bestemt en masse hun kan gøre for at hendes hunde ikke gøer så meget (selvom det er terrier). Nu ved jeg slet ikke noget omkring hvordan hun stimulerer sine hunde, men denne overdrevne gøen stammer som regel fra understimulerede hunde med stress-symptomer… Katten lyder heller ikke til at have det for godt, derfor er der behov for ændringer i hverdagen samt dertilhørende træning, og det kan sagtens lade sig gøre.

  Alle hunde kan trænes og med ganske små ændringer og tiltag i hverdagen er dette muligt, men hun har behov for professionel hjælp.
  Du kan se mere omkring konsultation/rådgivning på http://www.dogwise.dk/jeg-tilbyder/adfaerdskonsultation/

  Hun er velkommen at ringe mig og få 15 minutters gratis rådgivning 🙂

  Håber at dette kan hjælpe jer lidt videre 🙂
  Betina

 28. Ulla

  Hej Betina
  Jeg har en hyrdehund (tæve) på 18 mdr. Vi går til lydighed i dch, hun er rigtig dygtig, problemet er det sociale, vi startede på v hvalpe hold da hun var ca 3 mdr der var vi på hold med en del labrador som var en del større og noget voldsomme, efter træning var der fri leg og min lille hund blev rullet rundt og hylede og gemte sig,ville gerne lege men blev hurtigt bange når alle var løse, så hurtigt blev det til at vi ikke deltog i leg.
  Nu er problemet at hun rigtig gerne vil snakke med de andre, men er meget opkørt, når hun nærmer sig, og de fleste hunde vil hende ikke, viser tænder hun er også blevet angrebet , så nu er jeg også blevet bange for at lade hende lege med andre hunde, det mærker hun sikkert også, og er beg at knurr. Det er rigtigt øv for os begge, måske har du et godt bud på hvordan vi ændrer situationen
  Mvh ulla

 29. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Ulla
  Din hund har som lille fået et chok/trauma af denne oplevelse og ligesom os mennesker så er det noget der følger os igennem livet, desværre!
  Jeg er rigtig ked af det på jeres vegne for det er en virkelig frustrerende situation at være i for jer begge. Men det kan sagtens blive bedre med positiv træning 🙂

  Det er vigtigt for din hund at du holder afstand til de andre hunde, det giver hende bedre tryghed og beroliger nervesystemet. Det er det første og aller vigtigste skridt. Hvis hun har hunde-venner så lad hende endelig fortsat lege med dem som hun plejer, men kun hvis hun kan lide og er tryg ved dem. Andre hunde går du en stor bue udenom. Det er vigtigt at du får hjælp til at komme videre med træningen efterfølgende, du skal benytte dig af en adfærdsbehandler der bruger BAT træning (Behavior Adjustment Training).

  Jeg afholder holdtræning i BAT i maj 2015 og du er velkommen der, ellers tilbyder jeg altid private træningstimer.
  Håber at høre fra dig 🙂

  Alt godt
  Betina

 30. Pernille

  Hej Betina.
  Jeg har en lille cavalier King Charles spanier på 15 mdr.
  Hun har været rigtig dygtig til renlighed fra jeg overtog hende, dog med undtagelse af når hun er med ude. Hun kan være luftet af inden vi tager ud, både med tis og aff, alligevel tisser hun konsekvent på gulvet hos folk. Det kan være lige når vi træder ind i huset at hun tisser, eller efter 1 time eller 2. (Vi er som regel kun indenfor 3-4 timer, før vi går igen)
  Hvis jeg lufter hende efter en time eller 2 timer, er det samme resultat, det virker som om hun har det for plan at skulle tisse inden vi går.
  Vi har sågar nøjes med at være på besøg kun 1 time, men stadig tissetår på gulvet.
  Det er et stort problem, da hun jo er en dejlig hund og hun har altid været med ude når jeg er nogle steder. Vi har gået til hvalpetræning og benyttet meget socialisering med egne søskende og andre hunde i Hundelegestue og privat. Stederne hun tisser er både med og uden hund i hjemmet i forvejen.
  Hun har været til dyrlæge og testet for uvi, men der var ikke noget. Og ligeledes forsøgte vi med en smertestillende beh. For at udelukke smerter eller andet irritation i blæren, men stadig uændret.
  Ifølge dyrlæge er der ikke noget i vejen med hende, mener bare at hun er sådan. Men det er jo trist at man ikke kan tage sin lille hund med på besøg.
  ,
  Lidt praktisk info er: vi bor i hus hvor hun kan se ud i haven, hvor hun besørger, ud over gå ture.
  hun kan holde sig i op til 8-10 timer hvis vi bare er hjemme og hygge. Har aldrig uheld hjemme.
  Det drejer sig både om besøg i lejligheder og hus som vores eget, hvor hun kan se ud i haven.

  Håber du kan komme med et godt råd.
  Vh Pernille.

 31. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Pernille
  Umiddelbart lyder det for mig som om at hun er stresset i situationerne. Du beskriver ikke noget af hendes generelle adfærd men stressen kan stamme fra usikkerhed. Stress påvirker væskebalancen i kroppen og gør at man hurtigere skal på “toilettet”. Det er lidt uheldigt at hendes toilet er hjemme hos dine venner og familie. Hvordan har hun det med mennesker? kan situationerne være blevet forværret hvis I er kommet til at skælde-ud? Årsagen skal helt bestemt findes i en forøget stress, men hvad stressen er relateret til er noget man skal tænke over for finde årsagen. Årsagen er nødvendig at finde for at opnå en ændring i adfærden.

  Alt det bedste
  Betina

 32. Martin Hansen

  Hej Betina.

  Vi har en kastreret labrador på 17 mdr.

  Vi har ET stort problem. :-\ Når vi får gæster ( også nogen som kommer hver morgen, som eks. Vores 11årige datters veninde, inden de skal i skole) så bliver han fuldstændig skør. Han hopper op, og løber febrisk rundt om gæster indtil de går igen. Så han kører “op”. Han bliver ved med at søge opmærksomhed(napper, tager ting han ikke normalt gør osv.) i højt gear uanset om gæster så er her i 7 timer. Det er voldsomt irriterende og stresser også mig.(og prøver virkelig at ignorerede det)
  Hvad gør vi?

  PS: Gæster har bla. prøvet at vende ryggen til ham når han hopper op, sige hej, og så ignore ham osv. Det virker bare ikke!

 33. Betina Sabinsky Forfatter

  Hej Martin
  Jeg har skrevet en mail til dig…
  Men det første jeg ville gøre er at ikke have konflikter i situationen, det skaber associations-stress og gør det hele meget værre.
  Han har det skidt med mennesker og er angst, det øger stress og derfor denne adfærd.
  Denne adfærd kan du ikke ignorere væk, du har brug for professionel hjælp her. Kontakt mig gerne på mail eller telefon 🙂

  Alt godt
  Betina

 34. Mary Svensson

  Hejsa hvordan får jeg vores 2 årig labrador til at lade være med at trække, han er først rigtigt begyndt på det nu, ja det lyder underlig men forstår ik helt hvorfor.

  Mvh Mary

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *