er du forberedt til hvalp?

en af disse hvalpe er min yngste (Sallie 3 år) som er hentet hjem fra Tyskland

At få en hvalp eller en omplaceringshund kræver at man har gjort sig nogle tanker og forberedt sig så godt som muligt inden. Den grundige forberedelse kan hjælpe dig med at forebygge de fleste “overraskelser”. Ting man ikke har taget stilling til eller tænkt over kan skabe frustrationer hos både os selv som hos hunden.

Her kommer 6  vigtige punkter som man bør tage højde for:

 • Ferie
  har du taget ferie i forbindelse med en ny hund. Det anbefales at tage minimum 3 ugers ferie,  jo længere jo bedre. En hvalp eller omplaceringshund som skifter miljø og trygge rammer er meget påvirkelig overfor seperation. Har du ikke god tid og kan starte en træning i små trin kan du ende med at få skabt en seperations-angst (alene-hjemme problemer).
 • Hvor skal kurv, vand og madskål stå?
  har du gjort dig tanker om hvor hunden skal spise og sove, hvis ja så vil det skabe større tryghed for din hund i startfasen. Tænk også over hvor du placerer kurv, vand og madskål henne. Vælg trygge og rolige omgivelser hvor din hund kan være i fred, både når den skal spise og sove. 
 • Hvem skal gå med hvalpen/hunden og hvornår?
  alle i familien kan deltage i hvalpens aktiviteter, træning og gåture. Læg en plan for hvem der tager de forskellige gåture, så det ikke bliver en konflikt som kan påvirke hverdagen. Det er dog altid forældrenes overordnede ansvar at overtage 100% hvis børnene får andre interesser. 
 • Hvilke daglige rutiner skal hvalpen vænne sig til?
  faste rutiner skaber tryghed. Tilrettelæg faste rutiner i gåture, mad og ro. Det skal bestemt ikke være på klokkeslet, det må gerne variere en smule, men i starten giver det øget tryghed.
 • Hvem har ansvaret og planlægger hvalpens oplevelser (socialisering) samt træning fremover?
  hvalpen skal socialiseres og miljøtrænes. Dette er en meget vigtig del i hvalpens udvikling for at den kan begå sig uden frygt/angst i forskellige miljøer, samt kunne møde andre hunde på sin vej og være stærk i hundesprog. Hundetræning sammen med andre hunde er vigtigt, her lærer hvalpen/hunden basale grundfærdigheder, og den lærer at koncentrere sig i miljøer med andre hunde.
 • Hvilken træningsmetode skal hvalpen/hunden have?
  Det er vigtigt at alle i familien er enige om hunden/hvalpens fremtidige træningsform. Hvis man er i tvivl kan man altid ringe til forskellige professionelle adfærdsbehandlere eller instruktører som kan give en positiv vejledning. Der findes også gode bøger omkring emnet. Fokuser dog på at vælge en positiv træningsform, som vil være til fremtidig glæde både for dig og din hund. Læs om klikkertræning her

God fornøjelse 🙂

Læs også den sekundære prægningsperiode her og hvalpens hverdag her

Artiklen må ikke kopieres eller viderebringes på anden vis uden forhåndstilladelse af forfatteren. Den er beskyttet af Lov om Ophavsret.
Du er dog velkommen at linke til artiklen.

Copyright DogWise v/Betina Sabinsky 2011

 

del med dine venner...
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • RSS
 • LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *