Altanhunden

Foråret er på vej og hunden tilbringer mere tid i haven og på altanen, og det er jo dejligt, det er skønt at komme udenfor. Det fører dog også nogle gange til problemer i form af hunde der gør og generer naboerne. Her er mine tips til hvordan du kan skabe et godt miljø for hunden på altanen og få den til at elske din nabo ved siden af 🙂

Mangler du inspiration til hvordan du kan skabe et godt miljø for din hund på altanen? og hvordan du kan undgå at din hund gør af din nabo eller forbipasserende hunde nede på gaden? Hverenten du nyder stilheden en lun sommeraften eller nyder det pulserende byliv fra din altan kan det hurtigt blive spoleret af din hunds evindelige gøen. Selv hvis man lader hunden være indenfor vil den nu genere dig med dens evindelige piben eller skraben på altandøren på den anden side. Med tilrettelægning af altan-miljøet og positiv træning af din hund kan du igen nyde de lune sommeraftener, nu med hund!

Mine 3 bedste tips til altan-hunden:

1. Lav afskærmning
Sørg for at din hund ikke kan kigge ned på gaden eller ind til nabo ved at afskærme rækkeværket på en foretrukken måde. Det er en god måde at forebygge en eventuel “stalking” adfærd med dertilhørende gøen. Derudover er det vigtigeste selvfølgelig at din hund i det daglige er stimuleret både mentalt og fysisk.

2. Træn god opførsel
Hav en skål (eller spand) med de lækreste godbidder som du giver til din hund med det samme når der kommer en hund forbi på gaden eller når din nabo også ønsker at nyde enstund på altanen. Hvis din nabo bliver lidt længere kan du også give din hund noget den kan tygge på i længere tid. Din hund vil nu fremover begynde at linke de 2 ting, hund på gaden/ nabo = lækre godbidder/tyggeting.

3. Skab gode rammer for din hund
Sørg for at der er en fast skyggeplads til din hund på altanen, helst der hvor hunden har sin faste liggeplads. Høje planter giver en naturlig skygge som du samtidigt også kan bruge somen “buffer” hen til rækkeværket. Har du meget lidt plads på din altan kan du spekulere i at indrette med altanmøbler (eller lave dem selv) som har dobbelt funktion. Altanbordet eller bænken kunne eksempelvis samtidigt være en hunde-hule. For hunden der ikke gør og elskerat ligge stille og roligt og kigge ud over er det en god ide at få den lidt op i højde og lave en hyggelig udsigtsplads. Især hundens visuelle sanseindtryk bliver stimuleret på samme måde som vores ved at sidde eller ligge og kigge på alle de ting der sker rundt omkring. Det er meningen at både du og hunden skal nyde tiden sammen på altanen, et fristed hvor der rigtigkan slappes af. Hvis din hund gør så det generer andre eller dig selv er det vigtigt at du finder ud af årsagen til din hunds adfærd. Forebyggelse og træning er altafgørende for jeres forhåbentlige positive fremtid sammen på altanen 🙂

Artiklen må ikke kopieres eller viderebringes på anden vis uden forhåndstilladelse af forfatteren. Den er beskyttet af Lov om Ophavsret. 
Du er dog velkommen at linke til artiklen.

Læs artiklen på altan inspiration her

Copyright DogWise v/Betina Sabinsky 2013

del med dine venner...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS
  • LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *