Mine hunde

Jeg har 2 dejlige Berger Picard (Fransk hyrde og kvægvogtende hund). Racen stammer fra Frankrig og på verdensplan er der kun 3500-4000, i Danmark er der ca. 50 stk. Jeg har en dejlig (følsom) hanhund på snart 11 og en dejlig (fandenivoldsk) tæve på 3 år.

Jeg har haft mine udfordringer med mine hunde undervejs, både fysisk (sygdomme) og adfærdsmæssigt. Det har givet mig utrolig meget praktisk erfaring i både træning og adfærdsbehandling helt tæt på. Det gælder også den følelsesmæssige proces man gennemgår, med alle frustrationer, bekymringer, nedture, glæde og div. vredesudbrud. Især med min tæve Sallie som jeg har arbejdet med i både aggressivitet mod mennesker, frygt/angst i utallige situationer (reaktion aggressiv adfærd). I det hele taget har Sallie været meget ekstrem i sin adfærd på alle punkter. Jeg har nået meget langt med Sallie, men jeg skal dog stadig tage mine forbehold i nogle situationer. Sallie har i dag ingen reaktioner mod mennesker, hun vil dog reagere såfremt hun bliver konfronteret med truende adfærd.

Racen Berger du Picard er både en hyrde og en vogterhund. Den er reserveret ovf. fremmede, meget selvstændig, vogter sit territorie. Den er meget intelligent og har behov for daglige udfordringer.

Min allerførste hund Bamse (en dejlig blanding af Hovawarth/Retriever m.m.), kom til mig i en alder af 2 år da hans tidligere ejere skulle flytte i lejlighed og kunne ikke have ham med. Han var en dejlig dreng, men led enormt af en stærk seperationsangst og var udfarende ovf. andre hanhunde. Jeg startede ud ligsom de fleste andre efter råd fra dyrlægen at få ham kastreret, men lige lidt hjalp det og jeg fortrød det altid efterfølgende. Lyttede til flere forskellige råd fra andre i hundeklubber, inkompetente autodidakte instruktører, andre hundejere. Ja – jeg må tilstå at jeg lavede utallige fejl med min første hund. Bamse lærte mig en masse ting og det var her min interesse for adfærdsbehandling/træning startede. Bamse blev 10 år.

Saulire, min hanhund er min store læremester på mange områder. Gennem ham har jeg lært mange fantastiske ting, men især respekt, tillid, kommunikation og samarbejde. Han har dog ikke helt tilgivet mig for at jeg valgte at gøre ham til “storebror” til en så besværlig tøs! Men efterhånden kan heller ikke han undvære hende 😮

I en del år igennem mit arbejde har jeg haft en del omplaceringshunde boende hos mig og mine hunde, som har givet mig både udfordringer og masser af glæde. Jeg bestræber mig altid i at arbejde med udelukkende positiv forstærkning både i det daglige og i træning. Derfor er det vigtigt for mig at dygtiggøre mig i min viden og mine færdigheder ved at deltage i kurser, seminarer, workshops og efteruddannelser.

Mine hunde som lever hos mig nu, er begge bevidst valgt. Min tæve kommer fra Tyskland og jeg så hende første gang da hun var 5 uger under et besøg hos opdrætteren. Allerede der kunne jeg ane tendenser i hendes adfærd som tiltrak mig som adfærdsbehandler. Som adfærdsbehandler søger man altid hunde med udfordringer. Mine egne oplevelser, udfordringer samt den nødvendige daglige træning, har gjort at jeg har kunne afprøve teori i praksis. Jeg har oplevet mange former for problematisk adfærd på helt tæt hold.

 

del med dine venner...
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • RSS
 • LinkedIn

En tanke om "Mine hunde"

 1. Jytte Vanting Jarshøj

  Jeg har et i snart 2 år prøvet at finde ud af hvor jeg kan købe en Picard hvalp.
  Kan du hjælpe

  På forhånd TAK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *