fokus og kontakt øvelse

Dette er øvelser som er med til at øge den daglige kontakt og fokus fra din hund. Det er meningen at hunden selvstændigt skal søge din kontakt og ELSKE det!

Trin 1:
Stå stille foran hunden – vær blød og afslappet i din krop.

Sig ikke noget, men vent til hunden selvstændigt kigger på din krop eller giver dig øjenkontakt. Hvis du siger noget, eller lokker hunden til at kigge på dig, er du med til at øge din hunds uopmærksomhed. Hunden har bedst af at tænke selv. Sig dygtig i samme sekund den kigger på din krop eller giver kontakt,  beløn hunden derefter med rigtig gode guffer el. legetøj.

Trin 2:
Stå først stille foran hunden – vær blød og afslappet i din krop.

Når hunden kigger på dig, så bevæg dig langsomt baglæns uden at sige noget. I det split sekund hunden går efter dig så sig dygtig og beløn hunden  med rigtig gode guffer el. legetøj.

kontakt og fokusøvelser gør din hund bedre rustet til at træne på hold med andre hunde

Trin 3:
Stå foran hunden og tag guffer eller noget legetøj i hver hånd. Stræk armene ud til siden og bevæg dig ikke.

Hunden vil kigge på dine hænder med guffer eller legetøj, og nogle hunde vil hoppe op for at få fat i det. Sig ikke “Nej” eller noget andet ord som er med til at forsøge at stoppe hunden. Bliv i samme pos. hele tiden.

Hvis hunden af et tilfælde kigger på dig eller bare på din krop, så siger du dygtig og belønner med det som du har i hænderne (guffer eller legetøj). Gentag derefter handlingen et par gange.

Alle øvelser øves med fordel i 1-3 min. af gangen, og kan derefter gentages flere gange dagligt indenfor. Du kan øge kravene efterhånden i alle trin. Når hunden bliver rigtig dygtig til at tænke selv og behersker øvelserne, kan du med fordel træne i andre miljøer udenfor.

Disse enkle, men meget vigtige øvelser danne grundlag for positivt samarbejde og kommunikation for all fremtidig træning.  Øvelserne er også medvirkende til større succes i dit daglige positive indkald.

God træning 🙂

del med dine venner...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS
  • LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *